U kvalifikacijama za I.ligu Hermes Analitica, Gorica i Medveščak.... Kadeti: Sustav natjecanja, raspored kvalifikacija….

Na sastanku s predstavnicima kadetskih ekipa klubova 30. kolovoza 2018. godine u Zagrebu povjerenik natjecanja Mirijana Brkljačić donijela je slijedeće odluke u svezi sa odigravanjem natjecanja u muškom kadetskom prvenstvu na nivou županija: Krapinsko-Zagorske, Sisačko-Moslavačke, Karlovačke, Zagrebačke i Grada Zagreba:

Natjecanje u kadetskom prvenstvu odvija se u tri lige:

U natjecateljskoj sezoni 2018/19. u natjecanju MK HRLC – I. lige natjecat će se slijedeće ekipe: Cibona, Cedevita, Dubrava, Mladost, Zapruđe, Bosco, Rudeš i jedna ekipa – pobjednik kvalifikacija u kojima igraju: Medveščak, Hermes Analitica i Maksimir. Kvalifikacije startaju 12. rujna kada će igrati Medveščak – Hermes Analitica. Dva dana kasnije (14.rujna) Maksimir će ugostiti Medveščak, a 16.rujna igraju Hermes Analitica – Maksimir. Prvo kolo I.lige igra se 22./23. rujna.

Nakon odigranog dvokružnog natjecanja u MK HRLC I. ligi, tri najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Preostale ekipe MK HRLC I. lige igraju još jedan krug natjecanja. Dvije najbolje plasirane ekipe nakon trećeg kruga natjecanja, ostvaruju pravo nastupa u Kupu Regija. U tablicu trećeg kruga prenose se međusobni rezultati tih pet ekipa. Domaćin je u trećem krugu ekipa koja je uspješnija u međusobnim utakmica igranim u prvom i drugom krugu natjecanja.

U natjecateljskoj sezoni 2018/19. u natjecanju MK HRLC – II. lige natjecat će se slijedeće ekipe: Petrinja, Samobor, Sisak, Fortuna, Sesvete, Podsused, Velgor, Univers, drugoplasirana i trećeplasirana ekipa kvalifikacija za I. ligu i dvije ekipe iz kvalifikacija za II. ligu. Kvalifikacije za II. ligu igraju: Zapad, Zabok, Šanac, Ivanić, Maksimir, Pešća Cedevita i Agrodalm.

U natjecateljskoj sezoni 2018/19. u natjecanju MK HRLC – III. lige: Krapina, Zrinjevac 1937, Jaska, Otočac, Dugo Selo i pet ekipa iz kvalifikacija za II. ligu