U subotu i nedjelju u Domu sportova igraju kadeti... Kadeti, PH: Cedevita i Cibona po naslov, Mladost na premijernoj završnici…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

Nakon završetka turnira za pretkadete i juniore pažnju javnosti u subotu i nedjelju plijenit će kadeti koji će nakon odigravanja Jedinstvene lige odigrati završni turnir, a po prvi puta igrati će se i završni turnir Kupa regija na kojem će svoj uspjeh tražiti i zagrebačka Mladost u konkurenciji RI Basketa, ABC Zadra i KA Osijek.

Posebno zanimljiva će biti borba za kadetski naslov s obzirom da su tri momčadi (Cedevita, Cibona, Split) ligu završile s identičnim omjerom (16-2), a kao četvrti zaigrat će FSV iz Rijeke koji će biti suparnik Cedeviti u polufinalu ”Čeka nas zanimljiv turnir u kojem smo mi s osbzirom na bolju koš razliku stigli s prvog mjesta. Spremni smo da prezentiramo našu igru i klub na pravi način. Sigurno da nećemo i ne smijemo podcijeniti FSV koji je zasluženo izborio završni turnir. Mali hendikep nam je nastup kadeta u juniorskom turniru, ali taj problem imaju i Split i Cibona. Nešto je lakše treneru Anti Samcu koji vodi kadete i juniore Cibone pa su mu igrači na raspolaganju cijelo vrijeme. Mislim da će finalna utakmica u kojoj se nadamo da ćemo zaigrati biti neizvjesna kao što je bio i tijek lige koju smo igrali”…kaže trener kadeta Cedevite Anđelko Matov.

”Puno nam igrača iz kadeta participira u juniorima, prije svih Prkačin, Rašić i Gnjidić i svakako da nam je želja obraniti naslov osvojen prošle godine u Sl.Brodu. Neću podcijeniti FSV, ali mislim da se između tri prvoplasirane momčadi iz lige krije prvak. Mi imamo tešku polufinalnu utakmicu protiv Splita i moramo se na nju fokusirati”…kaže trener Cibone Ante Samac.

Kadeti - Kup Regija - Završni turnir, Polufinale

19.05.2018. 10:00 Mladost - RI Basket Rijeka 90:58
19.05.2018. 12:15 KA Osijek - ABC Zadar 87:57

Kadeti, Završni turnir PH, Polufinale

19.05.2018. 14:30 Cedevita - FSV Rijeka 86:63
19.05.2018. 16:45 Split - Cibona 107:119