Juniori Cibone U18 na turniru Eurolige u Valenciji…

Foto: Cibona.com

Juniorska U18 selekcija Cibone (2002.godište i mlađi) pojačana braćom Zvonimirom i Tomislavom Ivišićem iz Šibenika otputovala je u Valenciju (Španjolska) gdje od petka do nedjelje nastupa na turniru Eurolige.

Pobjednik ovog turnira osigurat će sudjelovanje na završnici juniorske Eurolige (Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament) koja će se održati u njemačkom gradu Kolnu u okviru Final Foura seniorske Eurolige u svibnju.

Klubovi su podijeljeni u 2 grupe. Cibona je u grupi A sa Valencijom, Olympiacosom i Unicajom. U grupi B su Barcelona, Asvel, Herbalife Gran Canaria i Tofas.

Prvu utakmicu mladi Cibosi igraju u petak u 12.00 sati s Unicajom.

Uoči puta trener Cibone Ivan Juran za službenu stranicu kluba je kazao ”Pripremili smo se za juniorski euroligaški turnir. Igramo 27.-og u Valenciji. Svi igrači su spremni i željni da pokaži što mogu. Igramo u skupini sa izvrsnim momčadima. Sudjeluju Barcelona, Unicaja, Asvel, to su sve renomirane europske momčadi, međutim, imamo i mi nešto za pokazati i nas će se nešto pitati. Velika je motivacija svih igrača da pokažu što mogu. Jedini je nedostatak to što Roko Prkačin kroz ovaj pripremni period nije mogao trenirati s nama zbog seniorskih obaveza. Trudit ćemo se svakako dati svoj maksimum i to nam je nekakav cilj.”

Cibona će nastupiti u sastavu:

1. Filip Paponja
2. Hrvoje Majcunić
3. Lukša Buljević
4. Roko Prkačin
5. Noa Svoboda
6. Filip Kalajžić
7. Fran Belas
8. Luka Kumanović
9. Tomislav Ivišić
10. Vito Vujović
11. Marko Vučić
12. Zvonimir Ivišić