Muška U20 reprezentacija na EP u Njemačkoj... Jordano ”Možemo se ugurati u borbu za medalje”…

(Foto: Fibaeurope)

Muška U20 reprezentacija otputovala je u Njemačku (Chemnitz) gdje u subotu počinje EP, divizije A. Izbornik Damir Rajković nakon dosta problema s ozljedama i izostancima s priprema na ovu smotru vodi 12 igrača među kojima su po dva igrača iz Cedevite (Jordano, Perković) i Cibone (Uljarević, Ljubičić). Uz njih tu su Kalajžić, Vrgoč (Split), Šarić, Nakić (Šibenik), Drežnjak, Čolak (Široki), Barnjak (Škrljevo) i Proleta (Zagreb).

Našu reprezentaciju očekuju susreti protiv Francuske (subota, 20.30), Ukrajine i Španjolske nakon kojih i utakmica četvrfinala. Uoči puta bek Cedevite Antonio Jordano nam je kazao ” Pripremni dio je jako dobro prošao iako smo imali dosta problema s ozljedama i igrača koji se nisu odazvali. Unatoč tim problemima mislim da smo odradili dobre pripreme i s puno optimizma odlazimo na ovo prvenstvo. Skupina je zahtjevna jer su i Francuzi i Španjolci jedni od favorita za medalju ali ako budemo u dobrom ritmu mislim da možemo igrati sa svima”

U ovoj konkurenciji Hrvatska je prošle godine osvajanjem drugog mjesta u Rumunjskoj izborila nastup u diviziji A ”Cilj nam je da se pokažemo u što boljem svjetlu. Moramo dati svoj maksimum i ako to napravimo mislim da se čak možemo uključiti i u borbu za medalje”..dodaje Antonio koji nam je kazao i rečenicu dvije o novoj sezoni u Cedeviti ” Iskreno očekujem dobru sezonu. Slaže se momčad za domaću HT Premijer ligu. Tu vidim svoj prostor za rad i napredak te priliku da pokažemo koliko mogu”.