Jakov Mustapić novi igrač Cibone…

foto: FB KK Cedevita

Nakon odlaska Josipa Bilinovca i ozljede Scotta Reynoldsa u Ciboni su bili primorani dovesti igrača na vanjskim pozicijama. Riječ je od 26-godišnjem Jakovu Mustapiću dosadašnjem igraču Slobode iz Tuzle (BiH) koji je ove sezone na prosjeku od 19 poena, 5 asista i 6 skokova.

Rođeni Zagrepčanin karijeru je započeo u Cedeviti, a u Hrvatskoj je nastupao za Zabok, Kvarner, Osijek, Šibenik i Split. U Poljskoj je igrao za Krosno i Sczezcin, odakle se otisnuo u Igokeu, pa na početku ove sezone u Slobodu.

”Za početak bi se htio zahvaliti Košarkaškom klubu Sloboda, predsjedniku Berbiću i treneru Mulaomeroviću što su prepoznali  priliku koja mi se ukazala, priliku da igram na većem nivou, vraćanja kući i igranju u svom gradu. Nisu mi pravili priliku oko prelaska u Cibonu unatoč ne baš bajnoj situaciji u kojoj se njihov klub nalazi. Zahvalio bi se i ljudima iz Cibone na ukazanom interesu. Ja sam kao klinac odrastao na žutom teleskopu gledajući Cibonu tako da je ovo ostvarenje dječačkog sna, unatoč tome što sam mlađe kategorije proveo u Cedeviti. Uvijek je ta povezanost s Cibonom iz djetinjstva bila tu. Eto, jedva čekam doći u Zagreb, početi trenirati, upoznati nove suigrače i trenera. Želim se što prije prilagoditi sustavu i da zajedno ostvarimo što bolje rezultate do kraja sezone. ”..kazao je Mustapić po dolasku u Zagreb, a prenosi cibona.com