Herendić ”Mađarska je prva opcija za novu sezonu”…

Svoju drugu inozemnu sezonu u Mađarskoj odigrao je Dominik Herendić (26) koji je bio članom drugoligaša Salgotarjanija gdje je u 23 utakmice u prosjeku ubacivao 15 poena uz 4 skoka i 5 asistencija. Sezona kod naših susjeda prekinuta je početkom ožujka kada je Salgotarjan bio na šestom mjestu (13-10) ”Trebali smo odigrati pretposljednju utakmicu u sezoni kada je stigao prekid. Ostao sam gore još mjesec dana i kada je definitivno odlučeno da je sezona okončana vratio sam se u Zagreb”..kaže Herendić koji je čari mađarske košarke osjetio još prošle godine kada je iz Zapruđa prešao u ovaj klub i sudjelovao u njegovom ulasku u drugoligaško društvo ”Igre koje sam prezentirao tada u trećoj ligi kada sam proglašen i za MVP-a otvorile su mi mogućnost da zaigram i u drugoj ligi koja je možda za nijansu slabija nego naša jedinstvena Prva liga. U ligi je dopušten nastup samo jednog stranca”

Herendić se samostalno priprema za nastavak karijere, a pogled mu je usmjeren prema povratku u grad udaljen sat vremena vožnje od Budimpešte prema granici sa Slovačkom ”U kontaktu smo cijelo vrijeme i oni su pokazali interes da i slijedeće sezone nosim njihov dres, a ja sam blizu toga da nastavim karijeru u Mađarskoj”.

Košarkom se počeo baviti u Zrinjevcu na nagovor bake koja je šetajući uz Savski nasip primjetila košarkašku selekciju pod balonom uz Boćarski dom. Prvi trener mu je bio Robert Kovačev s kojim je zajedno prešao u Cedevitu gdje je proveo najveći dio svojih godina u mlađim kategorijama, a bio je još u Ciboni, Kaptolu, Gorici i Zapruđu.

Herendić (14)

 

Košarkaški kamp Novalja