Kapetan Hermes Analitice uoči susreta protiv Zaboka... Garafolić ”Pristup protiv Zaboka mora biti puno bolji nego u Sinju”…

Hermes Analitica je s dva poraza startala u novu sezonu HT Premijer lige. I dok se domaći poraz protiv Splita svrstava pod ”očekivano” nastup i igra u Sinju protiv Alkara bili su daleko ispod očekivanja ”Domaćini su nas jednostavno energetski ”pojeli”. Kad primiš 100 poena i nemaš što drugo očekivati. Imali su 15 skokova u napadu, a to je pokazatelj kako smo igrali dolje. Takav pristup moramo promijeniti ukoliko želimo pobjeđivati”..kaže kapetan Hrvoje Garafolić koji ističe najveći problem na početku lige ”Mi imamo potpuno novu momčad u odnosu na prošlu sezonu, a to nije moguće brzo uigrati. Samo nas tri (Kordić, Svoboda, Garafolić) smo ostali iz prošlogodišnje ekipe. Činjenica je da imamo veliki napadački potencijal i da zabijamo dosta koševa, ali obrana nam mora biti puno bolja. Igrači su nam dolazili svaki tjedan i naravno da nije to lako uigrati.”

Subotnji domaći susret protiv Zaboka (20.00 – KC Dražen Petrović) mogao bi biti svojevrsna prekretnica ”Oni nakon pobjede protiv Zadra imaju veliko samopuzdanje. Bez obzira što ih je napustio Marko Tomas imaju kvalitetan kadar na svim pozicijama. Na nama je da pristupom i energijom odgovorimo i zabilježimo prvu pobjedu. Mi nemamo klasični domaći parket jer igramo u KC Dražen Petrović, ali bez obzira na tu činjenicu moramo se na terenu postaviti kao pravi domaćini. Vodilja nam mora biti prvo poluvrijeme protiv Splita kada smo zaista izgledali odlično. Ako ponovimo to izdanje mislim da pobjeda neće doći u pitanje”…dodaje Garafolić koji naglašava da prave stvari za Analitičare tek dolaze ”Bitno je da nas zaobiđu ozljede i ostanemo na okupu. Momčad nam je kvalitetnija nego prošle sezone i samim tim vjerujemo da možemo ostvariti i bolji rezultat. Vjerujem da protiv Zaboka počinje naša rezultatska pozitiva”.

HT Premijer liga (m), 3. kolo

18.10.2018. 17:00Zadar - Gorica
20.10.2018. 19:00GKK Šibenka - KK Vrijednosnice Osijek
20.10.2018. 19:00KK Adria Oil Škrljevo - KK Split
20.10.2018. 20:00Hermes Analitica - Zabok (KC Dražen Petrović)
22.10.2018. 20:00Cedevita - KK Alkar (Dom sportova II)
23.10.2018. 20:00Bosco Zagreb - Cibona (SD Trnsko)