Mladi košarkaši na kampu u Zatonu... FOTO: Enbea kamp…

Nakon uspješne realizacije prvog tjedna 22. po redu ENBEA ljetnog košarkaškog kampa u Zaton Holiday Resortu, apartmanskom naselju s tri/četiri zvjezdice, smještenom u blizini Zadra, velikim partijem svih polaznika započeo je i drugi tjedan zabavnog i interaktivnog košarkaškog kampa namijenjenog početnicima, srednjim i naprednim mladim košarkašima i košarkašicama uzrasta od 6 do 16 godina.

ENBEA CAMP ima međunarodni karakter jer od prvog dana na njemu sudjeluju najmlađi košarkaši i košarkašice iz desetak europskih zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Belgija, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska … ), te djeca iz Hrvatske dijaspore.

Tijekom dvadeset i dvije godine, u kampu je sudjelovalo preko devet tisuća zadovoljnih najmlađih košarkašica i košarkaša.

ENBEA ljetnim košarkaškim kampom rukovodi magistar košarke Šime Kumanović, a treneri koji sudjeluju u poduci su treneri košarke specijalizirani za rad s najmlađim košarkašima. Dakle, treneri koji su svakodnevno posvećeni radu s mlađim dobnim uzrastima, pa polaznici kampa prolaze kroz najučinkovitiju metodiku učenja, usvajanja i usavršavanja elemenata tehnike i individualne taktike košarkaške igre.

Kako bi osigurali maksimalnu poduku svim polaznicima kampa, timovi održavaju strukturirani i siguran omjer između igrača i trenera.