VUKOVI SLAVILI KOD LE HAVREA 93:92 I NA BOLJU KOŠ RAZLIKU PROŠLI MEĐU 16... FIBA EUROKUP: CIBONA IZBORILA OSMINU FINALA…

foto HINA/ Daniel KASAP

Cibona je prije puta u Francusku kod Le Havrea priželjkivala pobjedu veću od sedam razlike, a na kraju utakmicu dovoljna joj je bila i minimalna pobjeda s kojom su izborili nastupu u osmini finala gdje će im suparnik biti litavski Juventus iz Utene. Vukovima je išao u prilog rezultat drugog susreta 6.kola skupine S u kojem je litavski Pieno slavio kod rumunjske Energie 101:88.  S obzirom na to da su sve četiri momčadi završile s omjerom 3-3, odlučila je ukupna koš-razlika. Energia je najbolja s +11, Cibona druga  -2, Pieno treći s -3, a Le Havre je posljednji s -6.

“Samo želim reći da sam jako ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan. Jako mi je drago da smo prošli dalje, nadam se da ćemo nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i biti pametni kao danas,” kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Cibonu koju u nedjelju očekuje domaći susret u 23.kolu ABA lige protiv Mega Leksa do pobjede su predvodili Ante Žižić s 19, Marin Rozić s 15 i James Florence s 13 poena.