Dubravaši u novoj sezoni pod imenom KK Furnir…

Danas je u zgradi tvrtke Furnir održana prigodna press konferencija na kojoj je prezentirana daljnja suradnja KK Dubrava i tvrtke Furnir. Tako će seniorska momčad Dubrave koja nastupa u HT Premijer ligi nositi naziv KK Furnir, a prvi nastup pod novim imenom ima u subotu, 19.rujna u Sinju na gostovanju kod Alkara.

Uz vlasnika tvrtke Željka Tokića na konferenciji su između ostalih govorili trener Vladimir Krstić i kapetan Petar Perić koji su najavili gostovanje u Sinju, ali i ambicije u novoj sezoni ”Prvo bih se zahvalio gospodinu Tokiću što je prepoznao naš klub kao partnera za suradnju. Mi smo zadovoljni potporom s obzirom na okolnosti koje nas prate. Jako smo uzbuđeni da se nakon šest mjeseci vraćamo službenim utakmicama. Zadovoljni smo s rosterom koji ima veliki broj mladih i potentnih igrača koji naporno rade i vjerujem da ćemo ove sezone biti bolji nego prošle. Ako nas zdravlje posluži i ostanemo u ovom sastavu kao trener vjerujem da možemo biti iznenađenje HT Premijer lige. Sezonu otvaramo u Sinju kod Alkara gdje znamo kako je teško dolje igrati. Nećemo dolje ići s bijelom zastavom  i bez obzira što neće biti puna dvorana to je uvijek težak teren jer znamo da je Alkar prošle sezone u novoj dvorani dobio između ostalih i Zadar. Oni su u svojoj dvorani uvijek u prednosti nad ekipama srednjeg ranga. Dobro smo trenirali iako nas je koronavirus zaustavio na dva tjedna, a Branković i Jerković su nam stigli ovaj tjedan. Liga je maraton i nije sprint. Ima 33 kola i vjerujem da ćemo iz kola u kolo biti bolji. Vratit će nam se i Vujić koji je ozlijeđen i sigurno bi trebali biti konkurentniji nego prošle sezone.”..kazao je Krstić koji u odnosu na prošlu sezone u sastavu više nema Gulama, Šarca, Proletu, Šutala i Šimovića, a pristigli su Luka Pandurić, Mislav Brzoja, Matej Buovac, Danko Branković, Mihajlo Jerković i Lukša Buljević.

Perić je prošle sezone bio jedan od oslonaca momčadi, a ove iščekuje rezultatski iskorak ”Također bi se u ime suigrača zahvalio tvrtki Furnir koja je i ove sezone uz nas i što nas je prepoznala kao klub koji radom napreduje. Mislim da smo jako dobro radili uz tu nezgodnu stanku od dva tjedna, ali tih problema smo svi svjesni. Spremni ulazimo u sezonu i s pojačanjima koja smo dobili te uz odličan stručni rad vjerujem da već u Sinju možemo doći do prve pobjede. Isto tako nadamo se rezultatskom iskoraku ove sezone i boljem rezultatu nego prošle godine.”

HT Premijer liga (m), 1. kolo

18.09.2020. 18:00Gorica - KK Split (GSD Velika Gorica)
19.09.2020. 17:00KK Vrijednosnice Osijek - Hermes Analitica
19.09.2020. 19:00Alkar - KK Furnir
19.09.2020. 19:00Adria Oil Škrljevo - Sonik Puntamika
20.09.2020. 17:00Zadar - GKK Šibenka
29.09.2020. 18:00Cibona - Zabok (KC Dražen Petrović)

Košarkaški kamp Novalja