Dubravaše napustio kapetan…

Nakon više od 15 godina neprekidnog rada Furnir je napustio dojučerašnji kapetan Petar Perić (24) koji će karijeru nastaviti u Njemačkoj. To će biti prvi njegov odlazak iz Dubrave gdje je prošao sve mlađe dobne kategorije, a imao je značajan doprinos kroz seniorske sezone, a između ostalog i posljednje četiri kada je klub iz Druge lige stigao u HT Premijer ligu.

”U Dubravi sam krenuo s osam godina i to je ujedno bio moj prvi susret s košarkom. Bilo je to u generaciji ’97 kod trenera Damira Benete, a tu je bio i Josip Bulajić koji nam je pokazao prve košarkaše korake. Nakon toga sam došao kod Kristijana Beloševića “Hansa” koji nam je pokazao sto znači pravi krvavi rad i njemu dugujem ogromne zahvale jer nas je kroz disciplinu i ogroman rad odveo do 3.mjesta na U12 PH, gdje smo bili kako su pričali među najlošijim generacijama u Dubravi (jednom prilikom nam je kazao…”da nam njega nije bilo krali bi bicikle po Dubravi)...kazao je Perić o svojim počecima u Dubravi.

Perić s 12 godina i brončanom medaljom na PH

Trenirali su ga brojni treneri od spomenutih Damira Benete i Kristijana Beloševića pa Ivana Lozanića, Mladena Cetinje, Maria Maloče, Srećka Medvedeca, do trenera u novije vrijeme, Borisa Gnjidića, Darka Krunića, Vladimira Krstića i Jeronima Šarina ”Posljednje četiri sezone se moram zahvaliti i cijeloj ekipi koja je bila neponovljiva te meni dala kapetansku traku iako su tu bili Stipe Čubrić i Ante Smolić kao stariji i iskusniji igrači. To je bilo fenomenalno i možda i neponovljivo iskustvo. Drago mi je da se Dubrava dok sam bio dio nje ponovno vratila u najviši rang naše košarke te uspjela tamo i zadržati. Naravno da je fenomenalan osjećaj bio i doživjeti sve to kao kapetan u svome kvartu pred svojom publikom koja je uvijek bila uz ovaj klub već i uz nas dečke iz kvarta kao jedna ogromna podrška. Želim se i zahvaliti i svim trenerima, domarima, spremačicama i onima koji su bili dio svih ovih mojih 15-ak godina u Dubravi. Dubrava je stvarno jedan poseban kvart i klub koji nadam se nikada neće prestati živjeti i svi koji su igrali u Dubravi bilo mjesec dana ili nekoliko godina sigurno imaju raznih “drugačijih” priča i vuku razno razne uspomene kojih se rado prisjećaju i prepričavaju s osmijehom na licu.”..dodao je Perić uoči svog prvog odlaska iz Dubrave.

 

Košarkaški kamp Novalja