Sonik Puntamika novi član HT Premijer lige, Dubrava protiv Hermesa ima novu šansu... Dubrava tricom Ceranje nakon produžetka pala u ”majstorici”…

foto: Basketball.hr

U trećoj odlučujućoj utakmici za ulazak u HT Premijer lige košarkaši Sonik Puntamike su kao domaćini u Zadru nakon produžetka slavili protiv Dubrave 84:81. Ključnu tricu za domaćine ubacio je Josip Ceranja šest sekundi prije krajaDubravaši su razliku od susreta prije šest dana u Zadru ovoga puta bili puno konkurentniji suparnik i u završnici prvog poluvremena imali 12 razlike (38:26). Domaćini su do odmora smanjili (38:31), a tricama Petra Perića i Stipe Čubrića momčad Darka Krunića je početkom treće četvrtine imala 8 poena viška (44:36). Tada su uslijedile klasične crne minute Dubrave koje su domaćini preko Jurjevića, Atelja i Palčića serijom 14:1 pretvorili u svoju prednost 50:45. Imala je Sonik Puntamika i +8 (61:53), ali se Dubrava nije predavala i boljim ulaskom u posljednju četvrtinu smanjila na 65:61. U samoj završnici Dubrava je uspijela dostići prednost domaćina 71:65 ubačajima iz slobodnih bacanja.

U produžetku su Petani i Ceranja ubacili trice za prednost Sonika 79:73, a Dubravu je u susret s tricom i dvicom vratio Filip Šimović (81:79). Promašili su domaćini preko Palčića napad, a Ivan Tvrtko Majić je pogodio bacanja za 81:81. Pobjedu Zadranima je donijela spomenuta trica Ceranje. Pokušao je Perić s centra pogoditi za novi produžetak, ali nije uspio pa se Sonik Puntamika vratila u Premijer ligu nakon 2012.godine.

Dubravi sada slijede dodatne dvije utakmice sa Hermes Analiticom, a prvi susret igra se u četvrtak u Trnskom gdje će Hermes Analitica biti domaćin, a uzvrat slijedeće nedjelje u Dubravi.

Eddi Jurjević s 20 poena je predvodio domaćine. Po 17 su ubacili Ceranja i Dino Palčić (8as). Kod Dubrave Čubrić je ubacio 24 poena. Perić je dodao 16, a Ante Smolić 12 poena uz 11 skokova.