Dubrava startala i najavila prvog Amerikanca…

Novi član HT Premijer lige Dubrava prvim treningom na SRC Grana Klaka započela je pripreme za sezonu. Trener Darko Krunić može računati na veliki broj igrača koji su prošle sezone nosili dres Dubrave, a od nositelja igre u novoj sezoni nećemo gledati Stipu Čubrića (operacija koljena), dok status Filipa Šimovića još uvijek nije riješen.

Direktor Boris Gnjidić najavio je i dolazak prvog Amerikanca u povijesti koji će zaigrati za Lavove, a riječ je o Christopheru Hortmanu (31.god, bek) koji je prošle sezone prva četiri kola igrao za Pulu 1981 (23 koša po utakmici) nakon čega je otišao u Njemačku (FC Schalke 04 Basketball).

Već ranije u zamjenu za Čubrića stigao je Josip Gulam (Jazine Arbanasi), te mladi Luka Cvitanović koji se u matični klub vratio iz Cibone. Nije nemoguće da još poneki igrač proširi roster Dubravaša kojima će se kroz pripreme priključiti i igrači koji su ponikli u Dubravi (Buovac, Brzoja), a iščekuju neki inozemni angažman.

Kruniću će u novoj sezoni i dalje asistirati Ivan Lozanić, a kondicijski dio priprema će odraditi Krešimir Tomaško.

Dubrava već ima definiran plan pripremnih utakmica, a uz turnire u Dubravi (14. – 15.rujna), te Samoboru (21. – 22.rujna) odigrati će i dva prijateljska susreta sa slovenskim prvoligašima Polzelom i Šentjurom, te zagrebačkim prvoligašima.