Došen slomio Hermes Analiticu u produžetku gostovanja u Dubrovniku…

foto. Marin Sušić (hks-cbf.hr)

Na startu Prve muške lige za prvaka Dubrovnik je na svom parketu nakon produžetka slavio protiv Hermes Analitice 97:91. U zanimljivom susretu gdje su domaćini sredinom treće četvrtine imali najvećih +9 (45:36) pravu dramu smo vidjeli u završnici regularnog dijela kada su Analitičari prednost Dubrovnika 76:70 serijom 7:0 okrenuli u svoju korist. Posljednju minutu tricom je otvorio Kristijan Andabaka za 79:77, a nakon što je Ivan Mileković zabio oba bacanja, a domaćini tri od četiri Zagrepčane je u produžetak odvela trica Milekovića deset sekundi prije kraja. U prožetku nakon što je Andrija Jelavić zabio uz dodatno bacanje sastav Zvonimira Mravka u posljednju minutu ušao je s prednošću 91:89, ali do kraja ostao bez poena. Dubrovački junak je Nikola Došen koji je ubacio dvije uzastopne trice i omogućio domaćinima prvu pobjedu protiv Hermesa ove sezone.

Filip Vujčić je za Dubrovnik ubacio 20 poena, Andabaka 16, a Došen i Oleksandr Belikov po 13. Kod Hermes Analitice Ivan Svoboda je ubacio 21, Noa Svoboda 19, Mileković 18, a Jelavić 14. Kristijan Šutalo je uz 11 poena imao 10 skokova.

Već sutra (četvrtak) na povratku za Zagreb Hermes Analitica će zastati u Kaštelima gdje je očekuje dvoboj s domaćom Ribolom Kaštela u okviru 2.kola.