Dinamo u povijesnom susretu protiv Cibone za četvrtfinale Kupa K.Ćosića…

foto: KK Dinamo

Zagrebački dvoboj osmine finala Kupa Krešimira Ćosića sutra (utorak, 18.00h) će u KC Dražen Petrović odigrati prvoligaš Dinamo i Cibona. Vukovi kao nominalni gosti veliki su favoriti protiv Plavih koji će uz sebe imati veliku podršku navijača u najvećoj utakmici u povijesti kluba pod imenom KK Dinamo “Nisam nikad sanjao da u igrati protiv Dinama, kao mali sam gledao utakmice nogometnog kluba s prozora, a sada igram protiv košarkaškog. Ali spremamo se maksimalno, kao da je najjača utakmica jer se u Kupu uvijek može dogoditi iznenađenje te moramo biti na razini.”..kazao je centar Cibone Danko Branković.

 “Svjesni smo da smo favoriti, ali Dinamo ima svoje ambicije i kvalitete. Kup utakmica je ipak jedna i imat će podršku s tribina koja će im sigurno značiti, kao i mojim igračima jer većina su simpatizeri tog kluba. Mi se zaista spremamo na najbolji mogući da način da se čudo ne bi dogodilo, nadam se da će moji igrači znati na koji koš napadaju”..dodao je trener Cibone Vladimir Jovanović na današnjoj zajedničkoj press konferenciji koju je u svojim klupskim prostorijama organizirao KK Dinamo.

Ivan Nakić Vojnović i David Ušić, stožerni igrači Dinama pod obručima, sinovi su legendarnih igrača Cibone Mihovila Nakića i Svena Ušića ”Sastaju se jedan veliki klub poput Cibone i jedan koji to tek treba postati – Dinamo Zagreb. Svima je želja da utakmica što prije počne. Tata još nije sa mnom otvorio tu temu, ali će svoje emocije prema Ciboni ovu utakmicu morati zaboraviti i navijati za mene” kazao je Ivan Nakić Vojnović.

Ovo je zasigurno i najveća trenerska utakmica trenera Dinama Milana Ličine ”Kada nemamo što izgubiti, možemo samo puno dobiti. Naše je da pokažemo što radimo u zadnje vrijeme i sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu. Nadam se zanimljivoj utakmici i da će svi koji dođu moći uživati ”..dodao je Ličina.

Košarkaški kamp Novalja