Četvrta utakmica finala PH... Cibona u velikoj završnici stigla do naslova nakon šest godina…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

U četvrtoj utakmici finala doigravanja HT Premijer lige Cibona je pred ispunjenim tribinama Doma sportova svladala Cedevitu 100:98 i s ukupnih 4-0 stigla do naslova prvaka Hrvatske kojeg je čekala šest godina.

Bio je ovo susret s puno preokreta. U prvom poluvremenu je bolja bila Cibona koja je na krilima MVP a- doigravanja Damira Markote i Frana Pilepića na poluvremenu imala 9 koševa prednosti (54:45). U nastavku najbolja igra Cedevite u ovoj finalnoj seriji koja je u završnici treće i početkom četvrte četvrtine napravila seriju 17:2 i povela 85:68. Tada se činilo da je Cedevita našla put prema prvoj pobjedi, ali tako nisu mislili Vukovi koji su odigrali nevjerojatnu završnicu s obzirom da je Cedevita u posljednjih sedam minuta ušla s 16 koševa viška (90:74). Junak pobjede Cibone je Dominic Gilbert koji ubacio dvije trice i jednu Josip Bilinovac za priključak 92:86. U samoj završnici poeni Ivana Novačića i Pilepića (trica za 96:96), a koš za naslov je ubacio Gilbert iz skoka u napadu tri sekunde prije kraja susreta.

Pilepić je ubacio 22 poena, Markota 14, Novačić 13, a Gilbert 11. Kod Cedevite koja je prepustila tron nakon pet uzastopnih naslova Filip Krušlin je ubacio 19, a Justin Cobbs 16 poena.