Cibona uvjerljivo preko Furnira na završnicu Kupa…

foto: KK Cibona

Cibona je pod vodstvom novog trenera Gašpera Okorna uvjerljivo nadigrala Furnir 124:60 u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića i izborila završni turnir. Izuzev prvih pet minuta (12:12) susret je bio jednosmjerna ulica u kojoj je Cibona na kraju uz 18 trica u potpunosti nadigrala Dubravaše kojima je ovo najteži poraz u klupskoj povijesti. Na poluvremenu je bilo 63:36, a u nastavku se nastavila rapsodija Vukova za koje je debitirao Luka Krajnović i za 10 minuta ubacio 6 poena uz 3 asista. Najefikasniji je bio Nathan Reuvers (24p, 8sk). Mateo Drežnjak je dodao 21, a Jose Vildoza 13 uz 5 asistencija. Kod Furnira 15 poena je ubacio Domagoj Samac, a 13 Filip Krajina.

”Rezultat sve govori. Mi smo ušli u crnu rupu od prošle utakmice s Alkarom i moramo se hitno trgnuti jer će teško ovako ići. Previše slobodnih bacanja i 27 izgubljenih lopti kaznile bi puno lošije momčadi od Cibone čiji su igrači bili jako motivirani dolaskom novog trenera. Vjerujem da će ovako biti motivirani i u utakmicama ABA lige pa onda neće biti problema”..naglasio je Jeronimo Šarin, trener Furnira

”Nisam bio pod nekim pritiskom konačne razlike jer mi je svejedno jel to 60, 20 ili 1 poen. Jako me zanimalno kako će moja momčad reagirati nakon dva dana treninga i poslije izolacije. Mislim da je ritam bio dobar uz naravno pogreške. Vidjelo je po jednoj strani da smo bili svježi i gladni košarke uz naravno šok terapiju dolaskom novog trenera. Sada je pred nama puno rada da podignemo agresivnost, ali ja sam zadovoljan kako smo odigrali”..kazao je trener Cibone Gašper Okorn.

Košarkaški kamp Novalja