Cibona uvjerljiva protiv Dubrave Furnir…

Prijateljsku utakmicu odigrali su Cibona i Dubrava Furnir. Očekivano pobjedu je upisala Cibona 110:59 u susretu u kojem su pomlađeni Dubravaši tek nešto više od jedne četvrtine držali kakav takav rezultatski priključak. Posebno dominantna Cibona je bila u trećoj četvrtini koju je dobila 26:3. Vukove koji su nastupili bez Bilinovca, Bundovića, Vucića i Gnjidića predvodili su Krešimir Radovčić (21) i Danko Branković (20), a kod Dubrave Furnir bolji od ostalih Lovro Buljević (17) i Petar Perić (12), a premijeru u ”žuto-crnom” dresu je imao i Lukša Buljević koji je ubacio 9 poena.

”Ovo je bio dosta lakši protivnik od Igokee, pa je bio baš po mjeri za naše mlađe igrače. Bilo je teško za igrati zbog sparine. Dobra reakcija igrača, reagirali smo kao i u Laktašima- kao tim. Rekao sam igračima da od prve pripremne do zadnje službene utakmice moraju biti maksimalno ozbiljni i dobro je što su to bili i večeras. Neki igrači su igrali više nego što su trebali, prvenstveno Moore koji je tek stigao.”..naglasio je trener Cibone Ivan Velić, a Vladimir Krstić trener Dubrave Furnir i nije mogao očekivati puno više od svoje momčadi ” Cibona je naravno bolja od nas, a uz to mi dosadašnji dio priprema nismo radili na košarci, a imamo puno posla i u obrani i u napadu. Nisu nam se priključili još neki igrači i sigurno da kroz idući period očekujemo podizanje kvalitete igre”..dodao je Krstić čiji je trenutno najveći problem pozicija organizatora igre nakon ozljeda Frana Vujića i Roka Anzulovića, a Stipe Čubrić se nakon oporavka od ozljede ipak nije uspio nametnuti stručnom stožeru Lavova.

CIBONA – DUBRAVA FURNIR 110 – 59 (27-19, 29-14, 26-3, 28-23)

CIBONA: Radovčić 21, Moore, Marić 10, Prkačin 18, Nakić 8, Jerković 7, Drežnjak 13, Krajina 10, Novačić 3, Branković 20.
DUBRAVA FURNIR: Cvitanović 8, Nazor, Lukša Buljević 9, Perić 12, Kos, Majić 6, Lovro Buljević 17, Smolić 6, Prelec, Vlahovec, Jelenek 1.

Košarkaški kamp Novalja