U NEDJELJU U 8.KOLU A-1 LIGE ZA PRVAKA... CIBONA U ZADRU, CEDEVITA U RIJECI, ZAGREB U SPLITU…

Liga za prvaka nastavlja svoj NBA ritam. Nakon utakmica u petak, već u nedjelju igra se kompletno 8.kolo koje bi moglo donijeti značajne odluke na vrhu tablice. Derbi je zasigurno gostovanje Cibone kod Zadra (19h) koji je nakon dva uzastopna poraza (Zagreb, Gorica) značajno uzdrmao svoje šanse za osvajanjem jednog od prva tri mjesta koja vode u ABA ligu ”Sa Zadrom je uvijek derbi bez obzira na cijelu situaciju i vjerojatno su i oni potrošeni kao i mi. Očekujemo jednu dobru utakmicu, bit će dosta teško, osobito zbog poraza koji su doživjeli. Vjerojatno će pokušati izvući pobjedu, a mi ćemo ovome pristupiti maksimalno oprezno i motivirano da uzmemo bodove”..kazao je uoči puta u Zadar trener Cibone Damir Mulaomerović.

Cedevita će u Rijeci kod Kvarnera 2010 (18h) hvatati i osmu uzastopnu pobjedu, a pozicija broj jedan uoči doigravanja sve je izvjesnija, a trener Veljko Mršić nakon pobjede u Splitu, a uoči utakmice u Rijeci kaže ”“U Zagrebu je bila uvjerljiva pobjeda, no ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Oni igraju na domaćem terenu. Sigurno će htjeti ostaviti puno bolji dojam. Međutim, mi isto moramo pokazati da smo prava momčad, moramo igrati puno bolje i pripremiti se za playoff koji dolazi”.

Zagreb je nakon pobjede u Šibeniku ostao u Dalmaciji i produžio južnije do Splita gdje će pokušati doći do pobjede s kojom bi napravio veliki korak prema osvajanju jednog od prva tri mjesta. Iako u klubu ističu da nije imperativ plasman u ABA ligu Mravima se nakon dva ”neočekivana poraza” Zadra od Kvarnera 2010 i Gorice otvara prigoda za povratkom u Regionalnu ligu.

Recimo da će Gorica nakon pobjede u Zadru gostovati kod Šibenika.