Cibona u nastavku slomila Zabok, Zadrani slavili u Dubravi…

U 3.kolu HT Premijer lige za prvaka Cibona je na svom parketu ugostila Zabok i slavila 106:83. Gosti su do sredine treće četvrtine držali rezultatski priključak (59:54), a do isteka tog perioda igre nakon trica Gnjdića, Novačića i Reuversa sastav Gašpera Okorna ima +14 (81:67). Zabok je na šest minuta prije kraja bio na -11 (86:75), a seriju Cibone 11:0 za 97:75 tricom je zaključio Jose Vildoza.

“Jako bitna pobjeda za nas s obzirom na okolnosti. Odigrali smo lošu drugu četvrtinu. Ostalo je sve izgledalo dobro i mi ćemo nastaviti raditi na tome. Čekaju nas sada dvije teške utakmice s Igokeom i Splitom na domaćem terenu.”..kazao je nakon susreta trener Cibone.

Nathan Reuvers je ubacio 24, Vildoza 18, a Danko Branković 13. Kod Zaboka Lukša Buljević je ubacio 26, a Zvonimir Ćutuk i Fran Jacović po 16.

Standings provided by SofaScore LiveScore


U 3.kolu HT Premijer lige za ostanak Furnir je doživio neugodan domaći poraz od posljednje Sonik Puntamike 73:67. Furnir je unatoč lošem šutu bolje otvorio utakmicu i početkom druge četvrtine imao +11 (28:17). Sonik Puntamika je prvih osam trica promašila a devetu je ubacio Emilio Banić. Kada je Filip Bjelanović ubacio drugu tricu za Furnir vodio je sastav Jeronima Šarina 35:27, ali su na odmor s prednošću otišli gosti koji su preko Banića i Petra Marića serijom 9:0 stigli do +6 (43:37). U drugom poluvremenu razigrao se Dino Palčić koji je Zadrane odveo na +12 (53:41), a Dubravaši su do kraja susreta hvatali prednost gostiju. Najbliže su stigli nakon trice Lovre Mandalinića za 64:66 na tri minute prije kraja. Nakon nekoliko propuštenih napada s obje strane važnu tricu ubacio je Palčić, a Marić je prodorom za 71:66 riješio sve dvojbe.

Marić (21) i Palčić (20) su predvodili Sonik Puntamiku. Banić je dodao 14 uz 9 skokova. Kod Furnira koji je trice gađao 5/32 Kenan Karahodžić je ubacio 13, Filip Krajina 11, a Duje Rađa 10.

”Ovim porazom smo sami sebe uveli u jedan veliki problem. Imali smo totalni blackout u jednoj napadačkoj nesigurnosti. Puno promašenih trica i slobodnih bacanja i moramo analizirati zbog čega se ovo dogodilo. Ovo nije bila odlučujuća utakmica, ali jednostavno u ovih idućih sedam kola moramo skupiti glave i nastojati da nam se ovakva utakmica više ne dogodi.’‘..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Standings provided by SofaScore LiveScore