U 21.kolu ABA lige... Cibona u nastavku slomila Krku, Cedevita gostuje u Ljubljani…

foto: aba-liga.com (željko Bakšaj-Domagoj Vranar- Gordan Laušić)

U 21.kolu ABA lige Cibona je slavila protiv Krke 99:71 i tako stigla na šesto mjesto. Sjajno drugo poluvrijeme Vukova koji su nakon minusa 44:37 na poluvremenu treći period igre dobili 36:13. Krka je imala 12 razlike u prvom dijelu (41:29), a početkom treće četvrtine i +8 (47:39). Seriju Cibone (šutirala trice 12/22) od 23:5 pokrenula je trica Marka Ljubičića, a tri trice u tom periodu ubacio je Marin Rozić. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je 73:57 i tada je uslijedila još jedna serija 13:2 za 86:59.

Rozić je ubacio 16 poena, Filip Bundović 13, a Igor Marić i Marko Ljubičić po 12. Krku je predvodio Dominik Mavra s 14 poena.

U nedjelju će na parket Cedevita koja gostuje kod Petrol Olimpije “Sigurno da su u jednu ruku svi s razmišljanjima u polufinalu. Međutim, ako ne dobijemo zadnje dvije utakmice ne možemo sa sigurnošću reći na kojoj ćemo poziciji biti. Prema tome, mislim da su obje utakmice zahtjevne i nezgodne. Pogotovo što igramo protiv dvije momčadi kojima je svaka utakmica slamka spasa. Protiv Krke se već osjetilo kako je kad se igra protiv momčadi koja jednostavno ne smije izgubiti. Mislim da tamo prije svega nismo bili dobri u defanzivnim stvarima i radili smo previše grešaka. Isto tako, nedostajao nam je ritam u napadu, tako da su to neke stvari u kojima moramo biti bolji”, izjavio je trener Slaven Rimac, a prenosi kkcedevita.hr

Standings provided by Sofascore LiveScore