Cibona protiv Splita nema pravo na poraz…

foto: Cibona.com

U drugoj utakmici polufinala doigravanja HT Premijer lige Cibona će u petak od 18 sati ugostiti Split. Zagrepčani bez kapetana Roka Prkačina nemaju pravo na poraz jer u slučaju pobjede Splita sezona za Vukove biti će završena.

”Analizirali smo prošlu utakmicu, pogledali video i spremni smo za iduću utakmicu. Imamo još trening odraditi i te neke greške ispraviti na terenu. Mislim da ćemo biti spremni i nadam se pobijediti tu utakmicu. Želimo produžiti seriju i vratiti je u Split, a to je jedini put da se domognemo finala. Prije svega mislim da trebamo poraditi na našoj obrani, tu smo radili puno grešaka, pogotovo u drugom poluvremenu, i na defanzivnom skoku. Tu nam je Split radio puno problema i ta dva čimbenika će odigrati ulogu u sljedećoj utakmici.”..kaže centar Cibone Darko Planinić. 

Split ima prednost u pobjedama 1-0, a manje od 24 sata prije ove utakmice slavio je protiv Sparsa iz Sarajeva 90:60 i zadržao status ABA 1 ligaša

”Nakon prve utakmice smo znali što je potrebno da budemo bolji , da izgledamo bolje na terenu i dođemo do te pobjede. Jednostavno moramo odigrati  s većom energijom i većom dozom odgovornosti  u nekim košarkaškim elementima i potrudit ćemo se da te neke stvari ispravimo i budemo puno bolji. Prije  svega da ‘ljepše’ izgledamo na terenu pa da ćemo doći u šansu da dođemo do te prve pobjede u sezoni protiv njih.”..kaže trener Vladimir Jovanović.