Cibona predstavila novog trenera…

foto: cibona.com

Cibona je danas predstavila novog trenera Vladimira Jovanovića (37), mladog stručnjaka iz Srbije koji je s Vukovima potpisao ugovor na dvije i pol godine.

”Prvo bi se htio zahvaliti treneru Veliću koji je bio s nama dvije i pol sezone i ostavio dubok trag u Klubu. Još se sjećamo osvajanja Prvenstva Hrvatske 2019. godine kada je vratio košarku u Draženovom dom. Bio je dio Cibonine obitelji i iako više nije trener, on je ovdje uvijek dobrodošao. Nije bilo lako raskinuti s njim suradnju, dugo smo vagali i odlučili se na taj potez, da na neki način ‘protresemo’ ekipu i krenuli smo u potragu za novim opcijama. Razgovarali smo s još nekim imenima i odlučili se da je Vladimir taj koji ima iskustvo i energiju koja nam je potrebna da ovih naših 5 dragulja učini što boljima i napravi ono za što smo se mi opredijelili kad smo dovodili sve te mlade igrače. Njemu je prvi motiv rad i učenje tih mladih igrača. Ugovor smo napravili na ovu plus još dvije sezone. Nadam se da ćemo napraviti ono zbog čega je on tu i da ti mladi u budućnosti postanu i nositelji naše reprezentacije.”..kazao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Novi trener debi na klupi ima već sutra (srijeda) kada Cibona dočekuje Adria Oil Škrljevo u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića ”Svjestan sam povijesti kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznjedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju poslije 2 pobjede. Nadam se da ću nastaviti s dobrim radom. Moja osobna ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još pokoji trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat s njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska je sigurno bio rad s tim mladim igračima. Spremamo se najozbiljnije moguće za Škrljevo. Jako nam je važan i Kup i Prvenstvo. S velikom dozom spremnosti izlazimo na teren i borit ćemo se za svaki trofej. Sigurno smo kvalitetnija ekipa, ali da bismo to pokazali moramo biti odgovorni. Malo je vremena za 2 treninga dati veći sud. Zasad su momci dobro trenirali i nadam se da će tako ostati. Nije moguće u kratkom vremenskom periodu napraviti neke značajne promjene. Ekipu možemo motivirati da odrade zadatak na najbolji mogući način. ”..kazao je između ostalog Jovanović na predstavljanju medijima.

Košarkaški kamp Novalja