Cibona porazom otvorila ABA ligu…

foto: FB KK Cibona

Cibona je u KC Dražen Petrović porazom od Mornara 92:88 otvorila ABA ligu. Susret prepun rezultatskih preokreta jer je nakon prednosti Mornara 20:14 na isteku prve četvrtine momčad Ivana Velića odličnom drugom četvrtinom i serijom 25:8 za sedam minuta okrenula u prednost 39:28 u 17.minuti. Gosti su zahvaljujući Damiru Markoti do odmora uhvatili priključak (43:39), a Cibona posljednji puta vodila (67:66) nakon poena Ivana Novačića. Uslijedile su trice Markote, Pullena i Niedhama za 84:76.

Najefikasniji u redovima Vukova bili su Shane Gibson sa 17 poena, 14 je dodao Filip Bundović, a po 12 Matic Rebec i Marko Ramljak. Kod Mornara Pullen je ubacio 21, a Bjelica i Markota po 18 poena.

”Dvije stvari su bile vidljive. Kad smo prvo poluvrijeme igrali sa puno više energije, tranzicije, s pritiskom na skok u napadu, tada smo imali i protočnost i tu smo izgledali jako dobro. Mislim da smo prvo poluvrijeme trebali imati par koševa veću razliku. Međutim, drugo je poluvrijeme Mornar uspostavio svoju igru, uveo nas u svoj mlin i tu su nas iskažnjavali. Pogotovo nismo dobro odreagirali kad su igrali pick and roll sa 2 četvorke, proradili su im vanjski igrači i nismo imali odgovor. Igrali smo do zadnje lopte, nismo se predali do posljednje sekunde i to je dobro. Jednostavno smo poraženi od protivnika koji je u ovom trenutku puno kvalitetniji od nas, ali da smo imali svoju šansu, imali smo. Protiv ovakvog protivnika morate biti u fokusu svih 40 minuta.”..kazao je nakon susreta trener Cibone Ivan Velić.