U DERBIJU 8.KOLA ZADAR SLAVIO 83:82... CIBONA PORAŽENA NAKON PRODUŽETKA…

www.cibona.com

U derbiju 8.kola Lige za prvaka Zadar je na domaćem parketu nakon produžetka svladao Cibonu 83:82. Pobjedu domaćinima donijeo je Ante Delaš koji je pogodio šut za dva poena na jednu sekundu do kraja produžetka. Vukovi su imali još posljednji šut nakon minute odmora, ali šut za tricu Ivana Siriščevića ostao je na obruču.

Zadrani pod velikim imperativom pobjede bolji su ušli u utakmicu i poveli 32:19 sredinom druge četvrtine. Vukovi do odmora na krilima Florencea i Krušlina hvataju priključak (39:35), a sredinom treće četvrtine Žan Mark Šiško ubacuje tricu za prednost 49:47. Zadrani su brzo odgovorili i sredinom posljednje četvrtine imali 9 razlike (68:59). Serijom 13:1 koju je pokrenuo i završio James Florence Cibona dolazi do prednosti 72:69, a domaćinima produžetak osiguravaju Delaš i Barać. U završnici produžetka Jasmin Hukić je ubacio dva bacanja za 82:81, a već spomenuti Delaš pogodio za treću pobjedu Zadra.

Nakon susreta trener Cibone Damir Mulaomerović nije bio raspoložen za detaljnu analizu susreta, a Filip Krušlin je dodao ”Bila je ovo tvrda utakmica, što smo zapravo i očekivali  bez obzira na poziciju u kojoj se Zadar nalazi. Nažalost, mislim da smo u regularnom dijelu već trebali završiti utakmicu, ali spletom nespretnih okolnosti je utakmica otišla u produžetak i izgubili smo sa zadnjim šutom. Okrećemo se dalje, čestitam Zadru. Ni u jednoj utakmici ne presudi samo jedna lopta, ali ta zadnja je presudila utakmicu. Mislim da smo se borili i da smo dali sve od sebe”.

Kod Cibone Florence je ubacio 20, Ante Žižić 15, a Hukić 12 poena. Zadar je predvodio Boris Barać (18), a Delaš je dodao 16.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo