Cibona i protiv Cedevite Junior okrenula -21…

Drugi puta u četiri dana Cibona je nakon velikog zaostatka stigla do pobjede. U 5.kolu HT Premijer lige za prvaka Vukovi su slavili protiv Cedevite Junior 79:68 u susretu gdje su gosti početkom treće četvrtine imali +21 (46:25). Preokret su najavili Roko Prkačin i Mateo Drežnjak, a nakon trice Amara Gegića i dvije trice Jose Vildoze na isteku treće četvrtine bilo je samo +4 za CJ (56:60). Sastav Damira Mulaomerovića u potpunosti je pao u posljednjoj četvrtini kada gotovo osam minuta nisu zabili koš, a nakon serije 18:0 Vukovi su imali nedostižnih 74:60.

Tako je sjajno otvaranje gostiju (17:7) i serija 14:3 u završnici druge četvrtine palo zaborav. Prkačin (8sk) i Vildoza (5as) su predvodili Cibonu sa 17 poena. Gegić je dodao 14, a Drežnjak 10. Kod CJ Matej Bošnjak je ubacio 16, a Rok Radović 13 poena.

“Još jedanput čestitam ekipi na pobjedi i preokretu. Mene još više sada brine i boli glava da nam se drugi put u tjedan dana dogodi ovo. Ja želim pronaći put da se ovo više ne ponavlja. Fizički i psihički smo jako umorni i ja vjerujem da mi kada nam dođe malo lakši raspored možemo uhvatiti formu kakvu smo imali prije osvajanja Kupa.”..kazao je trener Cibone Gašper Okorn.

“Ne znam što se desilo, izašle su dvije različite ekipe, pogotovo što sam na poluvremenu naglasio da je i Split vodio 21 razlike. Međutim, nastupila je totalna dekoncentracija i agresivnija igra Cibone, gdje smo se mi jednostavno povukli i nestali. Ne znam što reći. Mislim da je neobjašnjivo da odigramo ovako loše drugo poluvrijeme i tako dobro prvo. Šteta, nismo uspjeli zadržati prednost. Agresivnost Cibone izbacila nas je totalno iz takta. Jednostavno nismo imali odgovora na to i to je zaslužena pobjeda Cibone.”..kazao je trener CJ Damir Mulaomerović.