Cibona dvokorakom izborila polufinale sa Splitom…

foto: Cibona.com

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige Cibona je kao gost slavila kod Adria Oil Škrljeva 87:71 i s ukupnih 2-0 u pobjedama izborila polufinale gdje je očekuju susreti sa Splitom koji će imati prednost domaćeg terena.

Domaćini se su dobro držali do završnice prvog poluvremena kada su Lovro Gnjidić i Toni Nakić tricama odeveli Vukove na +12 (41:29). Iako su nakon trice Krešimira Radovčića sredinom treće četvrtine imali 14 razlike (50:36) Cibosi nisu uspijeli prelomiti susret u tim trenucima jer si do kraja treće četvrtine domaćini ubacili šest tric (Jelenković 3, Barnjak 2) za minus 4 (58:62) na ulasku u posljednju četvrtinu.

Sve je bilo rješeno početkom posljednje četvrtine kada je Radovčić zabio uz dodatno bacanje, a Mateo Drežnjak ubacio tricu za 72:62.

Radovčić je predvodio Cibonu s 20 poena uz 5 asista. Darko Planinić je ubacio 17 uz 12 skokova, a Drežnjak 15. Kod Adria Oil Škrljeva Jure Gunjina je ubacio 15, a Josip Barnjak i Arkim Robertson po 14.

”Bila je tvrda utakmica. Više puta smo ih lomili, a oni su se vraćali. Međutim, od početka se vidjelo da smo unutra, da želimo dobiti i da povratak u Zagreb bez pobjede ne dolazi u obzir. Moram reći da mi je poseban gušt igrati s Planinićem jer imam osjećaj da igramo dosta godina skupa. Daka je najbolji centar s kojim sam igrao. Kako nas dvojica otvaramo prostor za sebe, tako i za cijelu ekipu. Posebno smo kliknuli u ‘pick and roll’ igri i to ide stvarno dobro. Trebamo samo ovako nastaviti.”…kazao je Radovčić nakon susreta.