Zagrebačko finale pripalo prvacima Hrvatske... Cedeviti šesti uzastopni naslov u Kupu K.Ćosića…

foto: Ivica Čavka

Cedevita je osvojila šesti uzastopni naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. U finalu Završnog turnira u Splitu izabranici Slavena Rimca upisali su pobjedu protiv Cibone 89:74 u susretu koji je bolje otvorila Cedevita (18:8), a Cibona se do odmora (40:43) uspijela vratiti u susret. Sve je praktički bilo rješeno u prve četiri minute nastavka kada je Cedevita napravila seriju 14:0 i stigla do 17 poena viška. Maksimum Cibosa u nastavku je bio dolazak na minus 8 (63:55).

Filip Krušlin s 21 poenom (trice 7/11), te Karlo Žganec i Toni Katić s 13 poena predvodili su Cedevitu na putu prema novom naslovu. Kod Cibone Damir Markota je ubacio 16 poena,a Roko Rogić 14.

” Mislim da smo sve tri utakmice shvatili maksimalno ozbiljno, pogotovo prve dvije. U pozitivnom tonu smo dočekali finale. Mislim da smo jako dobro otvorili današnju utakmicu. Cibona se vratila do poluvremena što smo i očekivali jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Jednako dobro smo otvorili i drugo poluvrijeme, ali im nismo dozvolili povratak u neizvjesnost.”..kazao je Krušlin, a kapetan Cibone Marin Rozić je dodao ” Cedevita je danas bila svježija. Imala je lakši raspored i nisu se toliko istrošili. Mi smo se ove dvije utakmice prije istrošili i danas nismo bili na željenoj energetskoj razini. Cedevitina energija i kvaliteta danas je došla do izražaja.”