U DOMU SPORTOVA SVLADAN MZT 82:61... CEDEVITA UPISALA PRVU POBJEDU…

foto: aba-liga.com (Marin Sušić)

Cedevita je u 3.kolu ABA lige stigla do prve pobjede. U Domu sportova svladan je MZT iz Skopja 82:61. Gosti su rezultatski priključak držali do sedme minute (15:15), a Cedevita je na odmoru imala prednost 38:32. Nisu se gosti predavali iako je Cedevita nakon poena Mire Bilana sredinom treće četvrtine imala 16 razlike (50:34). Nakon trice Thomasa,  MZT je smanjio prednost na 61:55 u 34.minuti, a posljednjih šest minuta Cedevita je rješila u svoju korist 21:6.

Kod Cedevite Bilan je ubacio 21, Scotty Hopson 17, a Luka Babić 15 poena. Kod MZT-a Charlon Cloof je ubacio 16 poena,a Marko Simonovski 15 poena.

U subotu u 4.kolu Cedevita će ugostiti Zadar.

“Vidjeli ste dvije momčadi koje su došle s 0-2. Bilo je puno muke. U obrani smo bili dobri, iako smo radili neke greške i ostavljali igrače koji su šuteri. U prvom poluvremenu nam je Simonovski četiri trice zabio, a šutnuo sedam. Napadački se vidjelo da je tu bilo straha. Išli smo na silu, na snagu i na individualnu kvalitetu. Tu smo u prvoj četvrtini pronalazili puteve do koša, a onda je krenula stvaralačka pauza u drugoj četvrtini, kad smo mogli prelomiti utakmicu. No, imali smo nekoliko grešaka i utakmica je opet došla na šest razlike. Mučili smo se i na kraju smo se ipak opustili. Bitno je da Bilan i Babić, koji su naši stožerni igrači, uđu u formu za sljedeći period. Zadovoljan sam s odnosom igrača. Ova utakmica trebala bi nam u budućnosti poslužiti da igramo laganije.”..kazao je nakon susreta trener Cedevite Veljko Mršić, prenosi službena klupska stranica