U prvoj utakmici polufinala doigravanja.... Cedevita slomila uporne Splićane…

foto: FB KK Cedevita

U prvoj utakmici polufinala doigravanja Cedevita je svladala Split 84:80 i povela 1-0 u seriji. Druga utakmica igra se u srijedu u Splitu.

Sjajan šut za tricu Splita držao je goste u rezutatskom priključku. Tako su Splićani na isteku treće četvrtine imali šut za tricu 11/15, a početkom posljednje četvrtine bili u mini zaostatku 73:72. Tada su Will Cherry i Andrija Stipanović kreirali mini seriju za 81:74 što gosti nisu uspijeli dostići do kraja susreta.

Cedevita je imala sredinom druge četvrtine 10 razlike (40:30), ali niije uspijela prelomiti utakmici ponajviše zahvaljujući spomenutom šutu gostiju. Cherry je s 24 poena predvodio Cedevitu. Džanan Musa i Stipanović su ubacili po 13, a Demetrius Nichols 12 poena. Split su predvodili Mateo Kedžo (18) i Henrik Širko (16).

“Ja sam očekivao takvu utakmicu. Prvo zbog toga što nismo dugo igrali. Drugo, vidio sam na zagrijavanju da nismo pravi i da je ekipa relaksirana. U zadnjoj utakmici smo ih dobili s velikom razlikom i dopustili smo im da se razigraju. Ono što pričam svaki dan i na svakoj presici, ruke su bile dolje i oni su to jednostavno kaznili s vanjskim šutevima i mi nismo mogli prelomiti. Uz dobar napad u prvom poluvremenu bi morali imati 20 razlike, ali s glavom smo bili samo naprijed, a obrana nije postojala. Onda kad smo htjeli nije išlo, pa su pogodili i par teških šuteva. Čestitam momcima. Broji se pobjeda i možda je i bolje da je tako jer je to veliko upozorenje da u drugoj utakmici pristupimo s većom koncentracijom.”..kazao je nakon utakmice Jure Zdovc, trener Cedevite, a prenosi kkcedevita.hr