Bulajić ”Novoj momčadi treba nova kemija”…

Pred košarkašima Sesveta početak je nove sezone u koju ulaze u bitno promjenjenom sastavu, a kako problemi stižu jedan za drugim za Sesvećane je stigao i onaj na koji nikako nisu mogli utjecati ”Vrlo bi se lako moglo dogoditi da prvi dio sezone igramo izvan naše dvorane u Jelkovcu jer su nakon potresa u ožujku onemogućena spuštanja košarkaških konstrukcija. Nažalost do danas nije rješen taj problem, pa smo zamjenili domaćinstvo s Cedevita Juniorom kojima smo mi trebali biti domaćini”..kaže na početku razgovora trener Josip Bulajić.

Što se tiče igračkog kadra već smo pisali o tome da Dario Papak neće nositi dres Sesvećana u novoj sezoni u kojoj više nećemo gledati ni Karla Kosa, Antonia Mišića i Amerikanca Amira Madreda”Ovaj tjedan nam je pristigao Ivan Perković koji je prošle sezone igrao u Dubrovniku. Priključili smo šest mladih igrača, odnosno juniora, a oni koji bi mogli značajno kucati i dobiti prigodu su Jan Grabovac, dojučerašnji junior Dubrave i mladi Luka Žgela. Imamo sastav iskustva i mladosti i želju da među njima uspostavimo jednu dobru kemiju koja bi nam trebala pomoći u ostvarenju jedinog cilja, a to je ostanak u ligi”.

Sesvete su kroz pripremni period odigrale šest Kup i prijateljskih utakmica, i to sve u gostima, ali prvenstvo će pokazati pravu vrijednost jedne nove momčadi ”Iskustvo koje prije svih imaju Babić, Oršanić i Tušek mora pomoći ovim mladim igračima da dobiju motiv i želju za radom jer samo tako možemo ispuniti naše ciljeve. Već na startu idemo realno prvom favoritu lige i moja želja je da u tu utakmicu uđemo čvrsto i agresivno te što duže pokušamo držati rezultatski priključak protiv momčadi koja je neosporni favorit. Ova utakmica će nam biti još jedan dobar test za one druge utakmice u kojima će naše šanse za pobjedom biti veće. Nažalost prva dva susreta će propustiti Kuga zbog fakultetskih obaveza”.

Prva liga, 1. kolo

10.10.2020. 16:00KK Ribola Kaštela - Zagreb
10.10.2020. 18:00Samobor - KK Pula 1981
10.10.2020. 18:30Cedevita Junior - Sesvete (Dom košarke Cedevita)
11.10.2020. 16:00Dinamo Zagreb - Omiš Čagalj Tours (KC Dražen Petrović)
11.10.2020. 16:00KK Jazine Arbanasi - Bosco Zagreb
11.10.2020. 17:00KK Dubrovnik - KK Kvarner 2010

Košarkaški kamp Novalja