Treći poraz Cibone, drugi Cedevite... ABA: Porazi Cibone i Cedevite…

foto: Marin Sušić (aba-liga.com)

Subotnji nastupi zagrebački klubova u ABA ligi nisu donijeli razloga za zadovoljstvo. Cibona je nakon produžetka poražena na gostovanju kod FMP-a u Beogradu, a Cedevitu je u KC Dražen Petrović svladao Mega Bemax.

Cibona je doživjela poraz 93:88 u utakmici gdje je na startu povela 16:7, a domaćini sredinom treće četvrtine imali 13 razlike (54:41). Najvećih +15 (69:54) FMP je imao početkom posljednje četvrtine. Tada počinje povratak Cibone koji je započeo tricom Dominika Gilberta, a završio s tricama Uljarevića i Markote za 77:77. Tri sekunde prija kraja Karlo Uljarević je ubacio oba bacanja i odveo Vukove u produžetak koji su ipak bolje odigrali domaćini. Marko Jeremić i Dragan Apić su predvodili FMP s 25 poena. Kod Cibone Gilbert je ubacio 17, a Damir Markota 12 poena.

Cedevita je kao domaćin u KC Dražen Petrović poražena 95:86. Mega Bemax je vodila većim dijelom susreta, a Cedevita je najbliže stigla početkom posljednje četvrtine kada je Justin Cobbs ubacio za minus 3 (73:70). Brzo su gosti otišli na 87:76 i rješili pitanje pobjednika. Ognjen Čarapić (17) i Goga Bitadze (16) su predvodili goste, a kod Cedevite Cobbs je ubacio 16, a James Bell 15 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore