ABA: Poraz Cibone u završnici…

foto: aba-liga.com

U 23.kolu AdmiralBet ABA lige Cibona je pred lijepo ispunjenim Draženovim domom poražena od Crvene Zvezde iz Beograda 78:74. Odlična utakmica Cibosa koji su pali u posljednje dvije minute. Nakon trice Tonija Nakića Vukovi su u posljednje tri minute ušli s minimalnom prednošću 68:67. Gosti su iz napadačkog skoka stigli do bacanja, a nakon što je Luka Mitrović pogodio oba puta precizan je bio i Nikola Ivanović. Nakić je tricom za 72:75 vratio nadu, a pobjedu Zvezde tricom je potvrdio Ognjen Dobrić.

“Čestitam Zvezdi na pobjedi. Hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi i na dolasku kojim su nas pogurali u mnogim trenucima. Odlučile su tri serije Zvezde, prva od 11-0 u prvoj četvrtini, u drugoj četvrtini 10-0 te u trećoj također 10-0. na kraju smo došli do toga da igramo na jednu loptu no previše je tih 30 poena za nadoknaditi. Imali smo svoje šanse otišli na 68-67 i izgubimo ključan skok iz kojega se oni vrate. Svakako da ima tu dobrih stvari, kada prespavam puno ću više vidjeti, sada sam razočaran sa sportske strane iako sam ponosan na svoje dečke. Ako bi igrali ovako “napaljeni” u svakoj utakmici pitam se što bi bilo protiv FMP-a ili nekoga drugoga.”..kazao je trener Cibone Gašper Okorn. 

Amar Gegić je kod Cibone ubacio 19, Danko Branković 17, a Nakić 16 poena. Zvezdu su predvodili Nikola Kalinić i Dobrić s 14 poena.