UMJESTO 22 IGRAT ĆE 31 UTAKMICU... A-2 LIGAŠI DOBILI PRODUŽENU SEZONU….

Nova sezona u A-2 muškoj ligi centar donijet će i modificirani sustav natjecanja. Dosadašnja 22 kola odlaze u povijest, a nova sezona trajat će puno duže što nam je potvrdio Darko Ćopić, povjerenik natjecanja.

Na sastanku predstavnika klubova danas u prostorijama HKS-a većinom glasova klubova sudionika lige potvrđena je modifikacija sustava natjecanja u sezoni koja će startati 1.listopada.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

  • Sudjeluje 12 klubova
  • Nakon 22 kola dva najbolja kluba odlaze u ligu za popunu A-1 lige
  • Preostalih 10 klubova igra jednokružno (dodatnih 9 kola) gdje će klubovi koji osvoje 3,4,5,6 i 7 mjesto nakon 22 kola u preostalih devet kola imati utakmicu (5) više na domaćem parketu od klubova koji su osvojili 8,9,10,11 i 12 mjesto.
  • Sve rezultate klubova (10) iz prvog dijela lige prenose se u drugi dio (9 kola)
  • Ukupni pobjednik trećeg kruga najvjerojatnije će u sezoni 2017/18 igrati u jedinstvenoj A-1 ligi
  • Posljednji klub (12) napušta A-2 ligu

”Cilj ovog prijedloga je bio produžiti sezonu klubovima kojima bi prema dosadašnjem rasporedu sezona završila već 5. ožujka, a ovime su dobili dodatnih devet utakmica i sezonu dužu puna dva mjeseca”. Ono što je bitno istaći je da su klubovi u ovoj dodatnoj ligi oslobođeni plaćanja kotizacije, već samo pristojbi za službene osobe. Gotovo je sigurno da će trećeplasirani klub iz naše regije slijedeće sezone igrati u novoformiranoj A-1 ligi, jer će uz deset klubova iz pet regija još dva trećeplasirana izboriti to pravo, a kako je naša liga objektivno najkvalitetnija mislim da smo najbliže jednoj od dvije pozicije koje imaju trećeplasirani klubovi”…istiće Ćopić.