CEDEVITA U ZADRU.... A-1 LIGA ZA PRVAKA: CIBONA DOMAĆIN ZAGREBU…

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Utakmicama 5.kola u subotu se nastavlja A-1 liga za prvaka s dva vrlo zanimljiva susreta. Od 17.10 u Zadru će domaćin ugostiti Cedevitu, a od 19 sati u KC Dražen Petrović igrat će Cibona i Zagreb.

Cedevita kao jedina neporažena momčad gostuje u Zadru koji ima dva poraza nakon četiri odigrana kola. Zadrani su su nakon dva startna poraza (Cibona, Kvarner 2010) vratili pobjedama (Šibenik, Split) pa s više samopouzdanja dočekuju ovaj susret, a Cedevita bi novom pobjedom napravila značajan korak prema osvajanju prvog mjesta iako do kraja lige ima još devet utakmica.

Cibona je pak izgubila posljednja dva susreta, pa uoči dolaska Mrava preko Save trener Damir Mulaomerović koji je kao igrač osvajao naslove i s Cibonom i sa Zagreb kaže: “Dosta dobro su fizički pripremljeni i utrenirani, a mi smo u neugodnoj situaciji jer imamo dva poraza. Dosta smo se potrošili u te dvije utakmice. Očekujem dobru košarkašku utakmicu. Ovo nam je jako bitno da se vratimo na kolosijek na koji trebamo. Nadam se da će moji igrači fizički i mentalno naći rezerve i da se pripremimo za jednu pravu bitku i pravu košakašku utakmicu”. Zagreb je s tri domaće pobjede ušao u sezonu i ovo drugo teško gostovanje za njih nakon Cedevite će biti novi test za momčad Danijela Jusupa koja ne skriva ambicije za osvajanjem jednog od prva tri mjesta.

A-1 LIGA ZA PRVAKA, 5.kolo, subota 16.travnja

Zadar – Cedevita (17.10 HTV 4)
Gorica – Kvarner 2010  (18.00)
Šibenik – Split (19.00)
Cibona – Zagreb (19.00)