Trener Trešnjevke 2009 uoči početka sezone... Nemec ”Iskusniji smo godinu dana, a Mtsweni nam može pomoći”

Trešnjevka 2009 u novoj sezoni (foto: FB ŽKK Trešnjevka 2009)

Za start sezone sprema se i Trešnjevka 2009 koja će u subotu u SD Trnsko (Dvorana II Doma sportova zauzeta) ugostiti Brod Na Savi u 1.kolu Prve lige. Trener Dean Nemec u srijedu navečer je u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Maribora (72:52) mogao vidjeti ”puls” svoje ekipe ” Imamo dosta problema na početku sezone. Uz ozljede sestara Galić koje bi mogli na parketu očekivati početkom studenog napale su nas i bolesti, pa je tako Nika Muhl protiv Maribora napustila ranije utakmicu”.

Ono što mnoge posebno zanima je stanje novopridošle južnoafričke reprezentativke Lungile Mtsweni (29) iza koje je nekoliko dana treninga s ekipom i susreti na turniru u Požegi i utakmici protiv Maribora ” Prvo moram reći da Mtsweni je stigla u naš klub preko naših prijateljskih veza i apsolutno nije tu došla kao igračica koja će raditi veliku prevagu. Željela je igrati košarku na većem nivou i mi smo je naravno prihvatili, a posebno sada kada imamo puno problema s ozljedama. Mislim da će trebati jedno mjesec dana da vidimo njene stvarne mogućnosti, pogotovo fizičke, a ono što ona nama može donijeti je svakako veća mogućnost rotacije koja će nam biti neophodna zbog velikog broja utakmica u domaćim natjecanjima i Regionalnoj ligi’‘.

Zelene će i ove sezone biti poprilično” zelene kada se govori o iskustvu ” Naše cure su proteklo ljeto prošle EP za juniorke i kadetkinje i tu sigurno stekle dodatno iskustvo. Uz to starije su godinu dana i samim time bi morali igrati bolju košarku. Naravno da će se osjetiti neigranje Lelas i da ćemo s pojačanom Ragusom, te ostalim ekipama imati težu sezonu u Hrvatskoj gdje je teško očekivati da u regularnom dijelu možemo ostati na dva poraza kao prošle sezone. Čeka nas i nastup u Regionalnoj ligi gdje su klubovi koji igraju u našoj skupini barem zasada odustali od dovođenja stranih igračica, i ta liga će mnogo značiti za našu ekipu”.

Trešnjevka 2009 sezonu otvara protiv Broda Na Savi, a Nemec se osvrnuo i na format lige ” Nama će utakmica protiv Broda Na Savi bez potcjenjivanja biti još jedna produžena provjera pred početak Regionalne lige, jer nama nije išlo u prilog ovako rani početak lige. Po meni ova liga od 11 klubova je prevelika i puno bolje bi bilo da imamo manji broj klubova jer mi u Hrvatskoj jednostavno nemamo 150 igračica koliko traži Prva liga. Mislim da je krajnje vrijeme da krenemo raditi s mladim igračicama jer će ovaj sport jednostavno izumrijeti”..pomalo vapajući kazao je na kraju Nemec.

Prva liga, 1. kolo

30.09.2017. 17:00ŽKK Trešnjevka 2009 - ŽKK Brod na Savi (SD Trnsko)
30.09.2017. 18:00ŽKK Pula - ŽKK Zadar
30.09.2017. 18:00ŽKK Podravac Gigant - ŽKK Dubrava BLC
30.09.2017. 18:00ŽKK Plamen Požega - ŽKK Split
30.09.2017. 18:30ŽKK Medveščak - ŽKK Šibenik (SŠD Peščenica)